Thumbnail Caption

PRINS RENÉ 2 EN PRINSES SANDRA

Prins René 2 en Prinses Sandra zijn het nieuwe prinsenpaar van het seizoen 2018 - 2019. Op 17 november om 22.11u uitgeroepen in hoogst eigen persoon door de Sint, uiteraard vergezeld door de Piet.

De Prins woonde van 1972 tot 1980 in Ittervoort, werkte later van 2007 tot 2011 in Ittervoort, en kwam in juni 2017 weer terug naar het land van de Puinesjödders.De prinses is een echte Graasboerin van Susteren waar ze 44 jaar woonde, maar heeft inmiddels haar hart verpand aan het puinesjöddrsland.

Ooit, in 1979 was de Prins al eens bijna jeugdprins geweest. De lagere school de Schakel zorgde toendertijd, door stemming voor de jeugdprins en zijn hofmeester (soort adjudant). De overige leerlingen werden dan de raad van 11. De Prins werd toen Hofmeester, hij was hier blij hiermee, want in die tijd sprak hij nog geen woord limburgs en had verder ook geen verplichtingen om in het openbaar te spreken. Tijdens zijn jeugd, midden jaren 70, was hij actief in de optocht, dit samen met zijn ouders.

, De Prinses was jaren erg actief met carnaval.Tijdens haar jeugd, zeer actief met de schutterij,later speelde zij saxofoon bij de zaate hermenie `loch genog` Er werd geen carnaval overgeslagen en wanneer de elfde van de elfde in zicht kwam werd en samen met de jongens en de meisjes van de hermenie de leukste idieën geboren voor de optocht. Wekenlang waren ze in huize sandra druk in de weer met lappen stof, naald en draad. Daarnaast heeft zij menig gezicht geschminkt. een carnavalsvierster in hart en nieren......zal zeker zo zijn omdat zij met carnaval het levenslicht zag in susteren, op de hei. Haar grootste trots uiteraard Spik & Span die 3 x het LVK wonnen

De leuze van het paar voor dit seizoen:"Gaas derop en gaon". En zoals te lezen in de proclamasie vinden ze dat carnaval er voor iedereen is, een Kapel onmisbaar is en dat we maar eens allemaal uit de dagelijkse sleur moeten komen om er tegenaan te gaan!

Wij willen samen met jong en oud er dit jaar een super sjieke carnaval van maken ALAAF !!!